Baner
Crna kronika
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Stručnjaci zapanjeni Skiperom: Ne znamo kako su potrošili 23 milijuna eura na 'sanaciju' novih vila!

Objavljeno: 11.10.2013. | 19:16

Zadnja izmjena: 11.10.2013. | 19:41Pošalji na:

Lovro Celio Cega
 
 
 

PULA - Još nikada u svojih 30 godina rada na projektiranju, izvođenju i nadzoru nismo ništa slično ni čuli ni doživjeli poput ovoga što se dogodilo u Skiper resortu. Na takozvanu 'urgentnu sanaciju' novih luksuznih vila u vlasništvu Hypo banke je, prema prijavi, potrošeno gotovo koliko i na njihovu gradnju, rekli su nam direktor pulske tvrtke G.E.I. Istring inženjer Mensur Smriko i inženjer Željko Delić, obojica angažirana na nadzoru tijekom izgradnje hotela, vila i apartmana na Crvenom Vrhu u Savudriji od 2006. do 2009. godine.

Kako i zašto se potrošilo, kako se navodi u kaznenoj prijavi, 23 milijuna eura na sanaciju i adaptaciju potpuno novog hotela i luksuznih vila ni njima nije jasno. Podsjetimo, policija u suradnji s Državnim odvjetništvom provodi izvide u slučaju pronevjere, odnosno izvlačenja 23 milijuna eura u Rezidenciji Skiper i Skiper Hotelima, za što se sumnjiči glavni menadžer Lovro Celio Cega, koji u ime Hypo banke upravlja ovim luksuznim kompleksom u Savudriji, potvrđeno je iPressu.

Lovro Celio Cega, kazneno je prijavljen zbog zloporabe ovlasti, jer je nakon što je putem svoje tvrtke Sol Optimus 2011. godine preuzeo upravljanje, započeo sveobuhvatnu adaptaciju kompleksa vila i apartmana, koja ne samo da je bila posve nepotrebna, s obzirom da je riječ o posve novim objektima, nego je navodno rađena i bez odgovarajućih dozvola. Time je vlasniku, Hypo banci, nanijeta šteta u visini od čak 23 milijuna eura, navodi se u prijavi.

Resort uz Hotel Kempinski s pet zvjezdica i 186 soba ima 22 luksuzne vile, četiri stambene zgrade s 20 stanova, golf i kongresni centar te još 61 apartman i 6 vila. 

Istraga pokrenuta prije godinu dana, ispitani nadzorni inženjeri

- Inspektori Odjela gospodarskog kriminaliteta su nas još prije godinu dana ispitali u vezi s navodima te kaznene prijave i rekli smo ono što i vama. Nadzor smo provodili po prilici tri godine jer je bila riječ o velikom i značajnom projektu. Po završetku radova svi objekti su, uključujući hotel, vile, golf i golfsku kuću te apartmane, prošli tehnički pregled, dobili uporabnu dozvolu ili rješenja o korištenju. Mi smo, kao tvrtka angažirana za stručni nadzor građevinsko-obrtničkih, stolarskih i elektro radova za svaki pojedini objekt ostavili zapisnik postojećeg stanja te fotografije. Veći dio vila je, sa svim instalacijama, stavljen pod krov a kako su bile namijenjene prodaji, u suradnji s kupcima se planiralo završiti unutarnje uređenje - pločice, parket, keramika i slično. Hotel je u potpunosti bio završen i radio je. Svi objekti su rađeni vrlo kvalitetno i pazilo se i na kvalitetu materijala i radova, uostalom ne bi hotel ni dobio pet zvjezdica da nije tako, pričaju nam Delić i Smriko.

Na pitanje o proceduri, ukoliko se uoče nedostaci na objektima, i uobičajenim garancijama koji se daju na takve radove te koga se mora angažirati u skladu sa hrvatskim zakonima Smriko je pojasnio kako mimo svih običaja oni, kao nadzor, nisu bili ni obaviješteni ni konzultirani te kako im nije poznato da su investitori imali projekte, dozvole i novi nadzor za te radove adaptacije i sanacije.

- Nikada nismo ni usmeno ni pismeno obaviješteni o bilo kakvim nedostacima u vilama iako smo se u međuvremenu nekoliko puta susreli i razgovarali s direktorom Lovrom Celiom Cegom koji je tada nastupao u ime investitora, a kamoli, kako on navodi, 'propadanjima objekata'. Morate znati da je i prema Zakonu o obveznim odnosima, čl. 634., investitor dužan obavijestiti nas o svim uočenim nedostacima na objektu. Za sve radove bitne za sigurnost objekta garancija je 10 godina te sve eventualne manjkavosti mora otkloniti izvođač radova o svom trošku.  

No, ukoliko su i željeli sve sami raditi, s novim ljudima, morate znati da je za takav obim radova nužan prijedlog sanacije koje mora izraditi ovlašteni hrvatski projektant, nužna je građevinska dozvola, prijava gradilišta te ovlašteni nadzorni inženjer. Koliko je meni poznato, a više sam puta bio u naselju i vidio skele, nova bojanja fasada, razbijanja keramike u svim bazenima oko vila, razbijanje kamenih puteva te podnog grijanja i dijelova elektroinstalacije u vilama, oni ništa od tog nisu imali.

Ovo što je Celio Cega iznio na vašem portalu, kako je 'angažirao austrijski stručni tehnički tim kojega je angažirala Hypo Alpe-Adria-Bank International AG te na 900 stranica opisa i fotodokumentacije snimio nedostatke, osigurao dokaze po vještacima te počeo sanaciju koja je bila neophodna radi sprječavanja potpunog propadanja objekata' nije u skladu s hrvatskim zakonima. Ni stručnjaci Hypo banke, ni njihovi projektanti i nadzorni inženjeri nisu imali dozvolu da rade te poslove u Hrvatskoj. Tek od kada smo članica EU njihovi stručnjaci, ukoliko su na listi naše komore, mogu biti angažirani na tim poslovima, kaže direktor G.E.I. Istringa Mensur Smriko.

Pojašnjava kako je jasno da nekih nedostataka ili grešaka bude uvijek i na manjim objektima te da je posve uobičajeno da investitori 'povlače' za rukav nadzor i izvođače da im to otklone.

- No, ni nas ni izvođače ni podizvođače nitko nije ništa tražio. Morate znati, kako je niz kvalitetnih hrvatskih tvrtki radilo na naselju, uključujući i dosta istarskih. Ni njih nisu zvali, barem za konzultacije. Prečudno, kaže Smriko.

Radove je, podsjetimo, izvodila tvrtka iz Slavonskog Broda čiji je vlasnik s jednom tvrtkom koja je imala kredit kod Hypo banke prethodno već otišao u stečaj. 

Skiper rasprodaja automobila, tepiha....

Osim građevinskih zahvata Hypo menadžer Celio Cega je, kao što smo već pisali, sudu u Klagenfurtu tužio dobavljača skupocjenih perzijskih tepiha nabavljenih za hotel Kempinski temeljem procjene odabranog austrijskog sudskog vještaka koji ih je procijenio na znatnu manju vrijednost od plaćene. No, Skiper Hoteli i Cega su u Austriji pravomoćno izgubili spor nakon čega je sudac u tom postupku zatražio od Državnog odvjetništva Austrije da ispita sumnje je li u tom slučaju bilo teške prijevare koju bi počinio Cega. O tome su nam podatke dali kolege novinari s austrijskog ORF-a koji su nedavno boravili u Hrvatskoj snimajući emisiju o Hypo investicijama na Jadranskoj obali kada im nisu dali ući i hotel Kempinski i turističko naselje Punta Skala u Zadru.  

Krajnje je dvojbena i 'akcija automobili' kada je Cega više mercedesa i smartova prodao za gotovo dvostruko niže iznose od onih koji su se poslije toga tražili na internet oglasniku. Čak 8 automobila, od čega dva vrhunska mercedesa, prodana su vjerojatno unaprijed odabranim kupcima jer neki od onih koji su konkurirali tvrde da su nudili višu cijenu.

Mercedes C - klasa 280 4MATIC je prodan za 6-7 tisuća eura nakon čega je na Njuškalu osvanuo po cijeni od 16.900 tisuća eura.  

Drugi Mercedes S 500 4MATIC 7G-tronic koji je navodno prodan za 16 tisuća eura se pak na Njuškalu prodavao po 32.900 eura, a prodano je i nekoliko smartova koji su prethodno više godina držani u garaži umjesto da se daju gostima hotela na upotrebu zbog čega su i nabavljeni.

U međuvremenu su se Skiper Hoteli odrekli i koncesije na pomorskom dobru gdje su imali i građevinsku dozvolu za izgradnju luke posebne namjene 'Alberi' koja je trebala biti u službi Hotela Kempinski i naselja vila kako bi gosti mogli stići i morskim putem u naselje.  

No, uz sve to, Celio Cega, koji u ime vlasnika Hypo banke upravlja Skiper resortom, je nedavno ustvrdio kako 'Hypo Alpe-Adria-Bank International AG ne provodi nikakve interne istrage niti da postoji ikakva sumnja prema bilo kojem sadašnjem zaposleniku Banke'.

Ne znamo je li Hypo banka poduzela nešto u međuvremenu a od Lovre Celie Cege očekujemo odgovor tko su bile osobe u stručnom austrijskom timu koji je u ime Hypo banke procijenio i naložio sanaciju koja je koštala, prema prijavi, 23 milijuna eura. (iPress) 
Komentari (12)
Čekaj da krenu fotoreportaže s pulske hitne
12 Utorak, 12 Prosinac 2017 08:07
Nova snaga
dok spašavaju prašnjavog Boricu i ostale IDS junkieje, pa ćeš imati "nepodopštine". Sve ima svoj kraj, Internet officeru.
Nije li vrijeme da ovu i slične "vijesti" stare nekoliko godina
11 Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 14:22
arbašpanja
maknete više s naslovnice portala? Zar nemate ništa svježije o nepodopštinama Jakovčića, Miletića, Flege i inih prvaka IDS-a?
crkva
10 Subota, 30 Travanj 2016 16:06
otpisani
Dozvoli da ti ja odgovorim;

Oni predstavljaju interesnu skupinu iz suprotnog tabora.
istrijan69
9 Subota, 30 Travanj 2016 15:48
crkva
A mene zanima koga vi predstavljate ? "Jedva" sam uspio pročitati vaš komentar koliko je obiman a vi ste "volonterski i u slobodno vrijeme " sve to proučili i objavili ?
hrvatska stvarnost
8 Petak, 29 Travanj 2016 12:35
istrijan69
Kako već duže vrijeme pod rubrikom IZDVOJENO stoji ovaj članak, zaintrigirao nas je pa smo odlučili po internetu proučiti ovaj slučaj.

Prvo kada odete na LinkedIn stranicu Lovre Celio-Cega (https://hr.linkedin.com/in/lovro-celio-cega-8482b718)
, vidite njegov životopis.

Kao prvo da bi mogao imati perspektivnu managersku karijeru mora krenuti iz Zagrebačke banke, to je valjda između ostalih regrutni centar. Tamo je radio kaže čovjek tri godine kao investicioni bankar i stekao nekakvu edukaciju.

Onda je nakon toga radio u Maistri kao član uprave, koja je kako se zna u vlasništvu Tvornice duhana Rovinj.

Zatim četiri godine Valamar kao član uprave, a kasnije predsjednik uprave.

Nakon toga SN HOLDING kao neki coo https://en.wikipedia.org/wiki/Chief_operating_officer).

Ovo gore su sve perjanice pretvorbe i privatizacije.

Zatim slijedi CARIN d.o.o.

Ako idemo pogledati referentnu listu tog poduzeća i vidimo investitore za koje su radili
(HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o., HRVATSKE CESTE d.o.o., HRVATSKE VODE d.o.o....) pametnome je dosta da zna o čemu se tu radi, i naravno na kraju poduzeće u stečaj.

Slijedi potom Grand Hotel Lav, Grand Marina Lav na šest mjeseci, da bi na kraju dobio prekomandu u Skiper Resort.

Po navedenom redoslijedu, funkcijama i tvrtkama u kojima je radio vidi se da je Lovro imao uzlaznu putanju u karijeri do funkcije predsjednika uprave Valamara, a onda je njegova karijera poprimila silaznu putanju. Da li je Lovro u nekom
trenutku napravio neku kardinalnu grešku ili se pokazao kao blagorečeno neperspektivan ne da se zaključiti, ali iza njega sigurno stoji netko utjecajan, jer inače ne bi bio na takvim položajima već negdje voditelj prodaje.

To da je Lovro Celio -Cega bespravno izvodio radove i izvukao novac austrijskih poreznih obveznika preko tih radova je neosporno, samo se postavlja pitanje kome je taj novac nakon primopredaje u Slavonskom Brodu završio i što se sa njim kupilo. Jer nije realno za očekivati da se državni novac izvlačio bez nečijeg odobrenja tj. da svaka investicija ne prolazi neki oblik kontrole.
Možda je tu razlog zašto se ništa ne poduzima s austrijske strane.
Postavlja se pitanje i kako je to Lovro Celio-Cega mogao, odnosno čiji je blagoslov dobio da kao zaposlenik i predsjednik uprave Skipera potpiše ugovor između Skipera i svoje tvrtke o pružanju usluga Skiperu na iznos od 550.000,00eura godišnje, dok je prije potpisivanja tog ugovora za te iste usluge kao zaposlenik Skipera primao mjesečnu plaću od 5.000,00eura (cca 60.000,00eura godišnje).
Da li je to Lovri kompenzacija za izvučen novac ili preko njegove tvrtke veći dio novca završava kod nekog drugog?

Podatke o radovima sanacije i plaći ne bismo ovdje elaborirali, već iste možete vidjeti na:
http://ipress.rtl.hr/gospodarstvo/bankenbande-510-trazi-se-zrtveni-jarac-41536.html

http://ipress.rtl.hr/gradovi-i-opcine/umag/jesu-li-23-milijuna-eura-sanirala-novi-skiper-resort-ili-necije-dzepove-33755.html

http://ipress.rtl.hr/crna-kronika/menager-lovro-celio-cega-pod-istragom-zbog-izvlacenja-23-milijuna-eura-iz-skipera-u-savudriji-29433.pdf

Proučavajući članke o ovom slučaju dolazimo do novih saznanja. Bitan je članak na portalu ipress od 06.10.2013. u kojem Lovro Celio Cega dostavlja ispravke na prethodno objavljene članke o njemu na istom portalu.

Ispravke dostavlja posredstvom odvjetničkog ureda Vukić i partneri, te tamo ispravljaju sve i svašta (http://ipress.rtl.hr/istra/ispravak-celio-cega-ne-znam-da-se-protiv-mene-vode-istrage-u-austriji-i-hrvatskoj-29464.html
)

Kada smo otišli na stranice odvjetničkog ureda Vukić i partneri, te malo proučili partnere i ured, dolazimo do zanimljivog saznanja.

U Skiperu od ožujka 2010. do studenog 2015. radi jedna od partnerica
u odvjetničkom uredu Maja Dotlić (https://hr.linkedin.com/in/maja-dotlic-669b0495)

To znači da za vrijeme svih gore navedenih operacija gosp. Lovro Celio Cega odnosno Skiper imaju pravnu uslugu u vidu gospođe Maje Dotlić.

Zašto je u Skiper dovedena partnerica jedne od najjačih odvjetničkih ureda u Hrvatskoj, kada je za taj posao možda bio dovoljan jedan pravnik.


Evo koga sve zastupaju u tom uredu:

*(http://www.index.hr/vijesti/clanak/reagiranje-linicevih-odvjetnika-slavko-linic-ne-stoji-iza-pljacke-stoljeca/792485.aspx

*(http://www.index.hr/vijesti/clanak/odvjetnici-slavko-linic-nema-zlocinacki-i-pokvareni-mozak-ima-samo-mozak/739273.aspx


*(https://mobile.facebook.com/PokretOtporaRijecaniProtivKorupcije/photos/pb.570447662989782.-2207520000.1417055939./823023237732222/?type=1&source=42&_rdr&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.hr%2F


*(http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Sudenje-Jozi-Kalemu-Obrana-insistirala-na-saslusanju-rudarskog-vjestaka)


Indikativno je da je ovaj dvojac u Skiper došao (Lovro celio Cega u veljači 2010, te Maja Dotlić u ožujku 2010.) baš prije samog preuzimanja Hypo banke,
a samim time i Skipera od strane Republike Austrije (svibanj 2010.)

Kao da se imala namjera da ovo dvoje budu preuzeti kao management u paketu sa Skiperom. Ovime se izbjeglo da u trenutku preuzmanja Skipera njihova mjesta budu upražnjena, pa nedaj bože bude raspisan natječaj za ista.

Kada su došli u posjed dokumentacije Skipera, prvi zadatak je najvjerojatnije bio kaznena prijava bivše uprave.
Cilj prijave je uvući bivšu upravu u kontrolirani pravosudni sistem države preko kojeg će bivšu upravu izložiti enormnim
financijskim troškovima sudskih postupaka i odvjetničkih usluga.

Drugi je zadatak najvjerojatnije bio izvlačenje novca preko radova na sanaciji Skipera.

Nećemo ulaziti u kronologiju događaja oko radova, jer je već podrobno opisana u nekoliko članaka na portalima i knjizi gospodina Richarda Schneidera "Bankenbande".

Kako su Hypo banka i Skiper od svibnja 2010. u vlasništvu Republike Austrije tj. na teret poreznih obveznika, interesantno je da nadležne austrijske institucije ne postavljaju pitanja oko toga:

1. Tko je dao odobrenje tj. tko je u ime Hypo banke potpisao ugovor sa poduzećem SOL OPTIMUS u vlasništvu Lovre Celio Cega da sa mjesečnih primanja od 5.000,00eura, ta primanja dosegnu cca. 50.000,00eura, ako se zna da Skiper pod njegovom "komandom" samo gomila gubitke? Kakvi su uvjeti ugovora. Što se dešava u slučaju prodaje kompleksa Skiper, tj. kakve će benefite imati Lovro Celio Cega?

2. Kakvo je to nadmetanje provedeno zajednički sa Hypo Alpe Adria Grupom (kako navode odvjetnički ured Vukić i partneri u članku od 06.10.2013.), ako je Skiper tada već bio državna imovina Republike Austrije, tj. da li je trebalo provesti javni natječaj za izbor izvođača?
Kakvi su to bili uvjeti natječaja, tko je pisao te uvjete, kakve je to uvjete zadovoljilo poduzeće, ako je njen vlasnik već jedanput otišao u stečaj?

3. Kako nadležne institucije u Republici Austriji nisu reagirale nakon izlaženja knjige gospodina Richarda Schneidera "Bankenbande", gdje se opisuje kako je izvršena primopredaja novca od radova na sanaciji u Slavonskom Brodu, te zašto Lovro Celio Cega nije tužio novinara ako sve navedeno nije istina? Ipak je to novac poreznih obveznika Republike Austrije.

4.Na koliko godina i na koje iznose su potpisani ugovori između Sol Optimusa i Skipera, te između odvjetničkog ureda Vukić i partneri i Skipera?
Da li su ti ugovori u međuvremenu istekli i produžavani i ako jesu zašto nije proveden natječaj za ta radna mjesta?

5. Kako je moguće da nitko iz Republike Austrije nije reagirao kada su 2013. godine u Rezidenciju Skiper i Skiper hotele došli novinari iz austrijske tv kuće ORF, te radeći prilog (https://www.youtube.com/watch?v=uwk8sLclSTE) o Skiperu saznali da se zaposlenicima Skipera prijeti otkazom ukoliko budu razgovarali sa novinarima? Naravno da ih Lovro Celio Cega nije htio primiti na razgovor. Zvuči nevjerojatno da državna televizija Republike Austrije radi prilog o poduzeću (imovini) koja je u vlasništvu Republike Austrije i da ih tamo nitko od odgovornih koji primaju plaću iz državnog proračuna Republike Austrije ne primi na razgovor, već prijete otkazom bilo kome tko bude razgovarao sa predstavnicima medija.

6. Da li se namjerno ruši vrijednost Skipera da bi se nekome prodao za mali novac? Ako da pitanje je za koga se to radi i tko će stajati iza skrbničkih računa tvrtke-kupca.


Da se nešto tu dešava govori i činjenica da su za člana uprave Skiper operacija 07.04.2016. imenovali gospođu Fiorelu Morožin.
Naime u članku od 06.10.2013. navodi se da Hotelskim kompleksom Kempinski upravlja Kempsinski Hotels S.A. temeljem Ugovora o upravljanju.
Kao zamjenica direktora hotela Kempinski Adraitic radi Fiorela Morožin. Znači Fiorela Morožin je zaposlenica Kempinski Hotels S.A., i
nema nikakve veze sa Skiperom. E sad kako je odjedanput izabrana za člana uprave Skiper operacija, te da li je ostala i dalje zamjenica direktora hotela Kempinski Adriatic.
Hipotetski se postavlja pitanje da li je Fiorela Morožin postavljena na mjesto člana uprave sa "dobrim" ugovorom tj. primanjima, a u slučaju prodaje hotela i
cijelog kompleksa Skiper i u slučaju otkaza čeka ju dobra otpremnina.
lopov se lopova najviše boji
7 Petak, 12 Lipanj 2015 00:58
DickCheese
hehehe, naivčine, mislili zajebati ove iz GEI Istringa koji su svojevremeno bili angažirani u obnovi pulskog doma mladosti i to farbanje dvorane je koštalo kao izgradnja dvije nove dvorane od temelja sa kupnjom zemljišta.
bonanza
6 Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 15:41
bonanza
El lugaro ga presto impara la lezion de Ljube e Miro
5 Petak, 25 Listopad 2013 19:42
umag13100
super
skoro sam zaboravila
4 Srijeda, 16 Listopad 2013 14:07
helenatrojanskaaa
eeee Lovro ako imaš jedan mali mercedes povoljno ja bih ga uzela za ići u špežu

molim da mi javiš na slijedeći mail

[email protected]
3 Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 11:26
hrvat
To se zove pranje novca.
naša svakodnevica
2 Subota, 12 Listopad 2013 08:25
fošina
nepotizam,mito,korupcija,sve umreženo i isprepleteno u sprezi politike
citajuci sjetio sam se jednog vica
1 Petak, 11 Listopad 2013 20:01
gino
Ode Sanader u posjet kod Obame i ovaj ga ugosti bogato i priredi bal u njegovu čast. Sanader se začudi i upita Obamu:- Sigurno Vas je puno koštao ovaj bal. Od kud vam toliki novci?Obama se nasmiješi i odgovori:- Eto, vidiš onaj most na periferiji Washingtona? Računali smo da će nas koštati 10 milijuna dolara da ga izgradimo, ali nas je koštao 8 milijuna. Od te razlike smo priredili ovaj bal.Nedugo nakon Sanaderove posjete dođe Obama u Hrvatsku. Sanader ga ugosti kao cara na jahti, brdo hrane, pića koliko ti srce želi. Obama se začudi, znajući da je Hrvatska u krizi:- Je li, od kud ovako bogata gozba kad je država pred bankrotom?Sanader odgovori mrtav-hladan:- Ovo je tradicionalno gostoprimstvo.- Ali, od kud vam novac za sve ovo?- E, vidiš tamo Pelješki most?Obama se dobro zagleda:- Ne vidim!- Eeeeeeeee!!!

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:420272
293185Gost
Bejewel
Igrano:153455
8984Gost
Tetris
Igrano:121603
1318500Gost
Pacman
Igrano:73501
165390Gost
Gold miner
Igrano:54652
4334adminS
Jamb
Igrano:41021
89adminS
Snake
Igrano:21046
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17681
58Gost
Frogger
Igrano:15600
15170Gost
Invaders
Igrano:12411
111730Gost
Simon
Igrano:10290
27Gost
Sudoku
Igrano:10273
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8741
Gost
Opasno nebo
Igrano:8532
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:8081
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7933
17873david
Ufo Joe
Igrano:7451
Gost
Ninja Kid
Igrano:6987
6000Gost
Ninja
Igrano:6868
Gost
Klonovi
Igrano:6372
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE